zaterdag 13 oktober 2007

Bewoners van de compound

Weer een volle dag 'kast bouwen' vandaag.
2 Zijkanten, een achter- en een bovenkant af.
De vorderingen zijn traag omdat ik elke plank of balk die ik wil gebuiken eerst met de hand moet proberen recht te zagen en schaven. Moeizaam werk, maar de kast vordert gestaag.

Op veler verzoek hieronder een foto van Wendy (gemaakt vlak voordat ze vertrok) van een aantal bewoners van de compound. Er zijn soort van vaste bewoners en mensen die er soms wonen of logeren. Meestal is er een familieband en uitgezonderd 1 familie, betaalt niemand huur (erg vervelend voor Adwoa, de eigenaresse van de compound). Iedereen slaapt bij elkaar in 1 klein kamertje. De meesten zonder matras op de grond.

Van links naar rechts, bovenste rij: Teacher (oom van Adwoa in traditioneel begrafenis kostuum), Abena, Toekomstige vrouw van Kwabena (de broer van Adwoa), Serwaa, Yaa (zus van Adwoa), Akosi (zoon van John en Abena, de betalende huurders), Wendy, Adwoa, Abena (vrouw van John), Daniel.

Onderste rij: Junior, Tony, Marlieke, Ama (dochter van John en Abena), Yao, Precious (dochter van Yaa), Kwadwo, Lawyer.

Helemaal links zie je nog een stukje Bingo, de luie stink waakhond.

Je mist op de foto (o.a.): John (de huurder), Kwabena (de broer van Adwoa), Abigail (het meisje die mijn was doet), Rita, Kofi, Kwame en zijn vrouw.

1 opmerking:

Nanneke zei

He Daniel,

Leuk om de hoogte te blijven van je ervaringen in Ghana!!
Is het daar ook zo dat een vrouw, als ze trouwt, verhuist naar de compound van haar man? In Gambia is dat zo en vond men het ook meteen een reden om vrouwen niet naar school te laten gaan. Waarom geld investeren in iemand die op termijn je compound gaat verlaten? Dat wij daar anders over dachten, vond men daar dan weer niet logisch...

Keep up the good work!

Groetjes,
Nanneke