zondag 14 oktober 2007

De compound zelf

En weer van 8.00 tot 18.00 aan de kast gewerkt (had ik hem maar niet zo groot gemaakt). De kast heeft nu ook planken en een voorzijde.

Hieronder een filmpje van de compound.
Het begint met de straat en de ommuring. Alle compounds zijn ommuurd en alle deuren zijn van staal en rijkelijk van sloten voorzien, omdat iedereen doodsbang is voor inbrekers.

In de muur is een gebouwtje geplaatst die bedoeld is om te verhuren als 2 winkelruimtes aan de straat, maar omdat de straat nogsteeds niet geasfalteerd is (ze zijn er al 16 jaar mee bezig), kun je er eigenlijk geen winkel beginnen omdat je handelswaar er te stoffig wordt om nog te kunnen verkopen. De 2 ruimtes worden nu gebruikt als opslagplaats door mensen van de compound.


Nadat je door de poort binnen komt zie je een rij schuurtjes. Daarin wordt het keukengerei bewaard (potten, pannen etc.) Achter de schuurtjes is een doucheplek (waar je een emmer water over jezelf kan leegschenken) en een toilet. Voor de schuurtjes, op de grond, wordt er gekookt.
Achter de landrover is een 2e poort en achter die poort staat het huis van Yao en Marlieke.


Links naast de keuken staat een stenen gebouw met 4 kamers. 2 Van die kamers worden door GWG van Adwoa gehuurd om vrijwilligers tijdens de introweek en in het weekeind te huisvesten. Ook is er in dit gebouw een westerse binnen-badkamer met toilet aangelegd voor de vrijwilligers. 1 Van de 2 overige kamers wordt verhuurd aan John, zijn vrouw en 2 kinderen. In de andere kamer slapen Adwoa, haar zus Yaa en Yaa's dochter Precious.

Weer links naast dit stenen gebouw staat een 2e stenen gebouw (achter de blauwe Unimog die overigens te koop staat, mocht iemand geinteresseerd zijn). Dit gebouwtje heeft 3 kamers. In kamer 1 wonen; Kofi, Abena, Kwadwo, Junior en Rita. In kamer 2; Teacher, Kwabena en Serwaa. En in kamer 3; Abigail, Kwame en zijn vrouw, Kwabena, Tony en Lawyer.

Links hiernaast staan de waslijnen en links daarnaast zie je de achterzijde van de winkelruimtes.

1 opmerking:

Nils at Lichting98 zei

Leuk een filmpje!

Heb begrepen dat jouw baard 2 cm. langer wordt tijdens het uploaden van een film naar je blog.

Bij thuiskomst kun je zo in een Sinterklaaspak.

Hoi,
Nils